Roosendaal

MEC Roosendaal en ZLTO organiseren Boerenfestival

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het Milieu Educatief Centrum (MEC) en ZLTO Roosendaal houden op zondag 14 april het Boerenfestival. Tijdens dit festival bieden een aantal lokale boeren hun producten aan en zijn er activiteiten voor jong en oud.

Bij MEC Roosendaal in het T-huis aan de Dennescheerderdreef staan verschillende kramen met agrarisch gerelateerde streekproducten. Ook kan je broodbakken zoals de mensen dat deden in het stenen tijdperk of aan de slag gaan als schapendrijver. Verder kan je oude landbouwtractoren bekijken en popcorn maken.

Koeien naar buiten

Twee boerderijen in de streek zetten tijdens het Boerenfestival hun deuren wagenwijd open voor publiek. Bij boerderij van Wezel kan je rondkijken in de stal en schapen drijven. Om 14.00 uur gaan de koeien na een lange winterperiode weer naar buiten. Bij boerderij Bakx is er ook een mogelijkheid om rond te kijken in de stal en kunnen kinderen pony rijden. Ook bij deze boerderij staan oude landbouwtractoren opgesteld.

Het Boerenfestival duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen de auto parkeren bij de openbare parkeerplaats aan de Rozenvendreef, maar het advies is om met de fiets te komen.