West-Brabant

Medewerker Bravis in thuisisolatie wegens Coronavirus

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een medewerker van het Bravis ziekenhuis heeft het Coronavirus en zit thuis in isolatie. Dat heeft het Bravis ziekenhuis maandagmiddag bekend gemaakt. Het Bravis heeft locaties in Roosendaal, Bergen op Zoom, Steenbergen, Oudenbosch en Etten-Leur.

De besmetting van de Bravis-medewerker is ontdekt tijdens de steekproef van het RIVM. In 6 Brabantse ziekenhuizen medewerkers getest op het Coronavirus. Bij het Bravis deden er 195 mensen van verschillende afdelingen aan de steekproef mee. Bij 1 medewerker is het virus gevonden. Zij zit thuis in isolatie.

Thuis in isolatie

“We hebben betreffende medewerker meteen over de uitslag geïnformeerd. Zij zit thuis in isolatie,” vertelt bestuurder Bianka Mennema. “Voor de betreffende afdeling hebben we afgesproken dat directe collega’s met verkoudheidsklachten laagdrempelig worden getest. In afwachting van de testresultaten gaan deze medewerkers naar huis.”

Nog geen patiënten besmet

Het Bravis ziekenhuis benadrukt dat er maandag nog geen patiënten of andere medewerkers positief getest zijn op het Coronavirus. “Ook hebben wij geen capaciteitsproblemen op het gebied van materialen of personeel. Er is op dit moment dan ook geen reden om onze bestaande afspraken of onze werkzaamheden aan te passen,” aldus Mennema. “Vanuit het Outbreak Management Team houden we continu de vinger aan de pols. Er vindt voortdurend afstemming plaats met de regio en de RIVM.”

Volgens Bravis blijkt uit de streekproef van het RIVM en uit gegevens van de GGD dat de verspreiding van het Coronavirus in de regio rond Bravis nog laag is. Het RIVM doet de streekproef in Brabant, omdat hier de meeste patiënten zijn waarvan nog niet bekend is hoe ze het virus hebben opgelopen.

Ziekenhuispersoneel schudt geen handen

Het personeel van Bravis houdt zich aan de bestaande afspraken, dus ze melden zich telefonisch als ze gezondheidsklachten hebben. Als een Coronatest nodig is, blijven ze thuis tot duidelijk is of ze het virus bij zich dragen. Ook geeft het personeel geen handen meer en zijn er strenge regels voor handhygiëne, zo laat het Bravis weten.

Het Bravis ziekenhuis vraagt dat ook aan bezoekers: als je verkoudheidsklachten hebt, ga dan niet in het ziekenhuis bij iemand op bezoek. Voor patiënten gaan alle afspraken, behandelingen en opnames gewoon door, zolang ze geen griepachtige klachten hebben.

Meer informatie vind je op de website van het Bravis ziekenhuis. Daar worden de actuele vragen en antwoorden over het Coronavirus bijgehouden.