Wouwse Plantage

Medewerkers dagbesteding bouwen oude caravan om tot ijscaravan

Gele caravan wordt geschuurd door vrijwilligers: eentje hangt uit het raam, eentje staat op een ladder tegen de buitenkant van de caravan

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De medewerkers van werkatelier Simpel & Puur in Wouwse Plantage zijn precies op tijd klaar. Want ze hebben hun ijscaravan net af, juist nu het mooie weer er aan komt. Simpel & Puur biedt dagbesteding aan cliënten van zorginstelling SDW. Zij hebben samen met een vrijwilliger een oude caravan helemaal opgeknapt en omgebouwd. Vanaf zaterdag verkopen ze ijs vanuit de caravan. En ook dat doen ze zelf.

In het werkatelier van Simpel & Puur in Wouwse Plantage is er altijd wel iemand bezig aan een creatief project. Maar de coronacrisis legde alle workshops stil. En toch willen de cliënten van de dagbesteding hun creativiteit kwijt. “Zo ontstond het idee van de ijscaravan: het opknappen en verbouwen van een oude caravan om van daaruit ijs te gaan verkopen”, vertelt Kristel, de vrijwilliger die de caravanverbouwing heeft begeleid.

Zelf bouwen én zelf ijs scheppen

De caravan mag dan klaar zijn, het werk gaat door. “Medewerkers van het werkatelier (dagbesteding) hebben van begin tot eind meegewerkt. En zij gaan straks op zaterdagen ook zelf ijs scheppen in de ijscaravan,” legt Kristel uit. “Het heerlijke ijs dat we gaan verkopen komt van de Gerdahoeve in Schijf. Een mooie samenwerking dus!”

Het was een flinke klus om de oude caravan van top tot teen aan te pakken. Ilse is dan ook heel trots dat ze er aan heeft meegewerkt. “We hebben overal aan meegeholpen: we hebben de kleuren mogen bepalen, zelf mogen verven, zelf de vloer mogen leggen, alles zelf mogen uitzoeken. Het is echt ons project en eigenlijk ook een stukje mijn eigen caravan geworden. Zo tof!”

Zes middagen per week open

De officiële opening van de ijscaravan is zaterdag 29 mei van 12.00 uur tot 17.30 uur. En het eerste ijsje is voor Christ van Meer van camping ‘t Schouwke, want hij heeft de oude caravan aan het werkatelier geschonken. Je vindt de ijscaravan op het terrein van Simpel & Puur aan de Plantagebaan 101 in Wouwse Plantage. Na komend weekend is hij elke maandag tot en met zaterdag open van 12.00 uur tot 17.30 uur.