Bergen op Zoom

Mediamarkt nog dit jaar naar De Zeeland

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Mediamarkt in Bergen op Zoom gaat verhuizen naar winkelcentrum De Zeeland. De elektronicagigant wil nog dit jaar verhuizen naar het populaire winkelcentrum aan de rand van de stad.

Door: Vincent Krijtenburg 

Nu zit Mediamarkt nog in een pand aan de Burgemeester van Hasseltstraat. Het zit daar sinds 2007 in winkelgebied De Parade. Mediamarkt zit daar op de eerste verdieping met als onderbuurman supermarkt Jumbo.

Behouden

Ondanks dat de winkel erg goed bereikbaar is dankzij de aangrenzende parkeergarage, wil Mediamarkt nu toch verhuizen. Binnenstadswethouder Jeroen de Lange geeft aan blij te zijn dat het bedrijf, ondanks twijfel, voor Bergen op Zoom behouden blijft.

De Zeeland

De nieuwe locatie ligt langs de Markiezaatweg. Het pand naast bouwmarkt Praxis is wel iets kleiner dan het huidige pand, maar dat is volgens een woordvoerder van Mediamarkt geen enkel probleem. De winkel wordt slim ingericht op basis van de hedendaagse consumentenbehoefte. Het nieuwe pand heeft twee etages, is goed bereikbaar en heeft gratis parkeerplekken voor de deur.

De verhuizing van Mediamarkt vanuit het centrum naar De Zeeland moet in de tweede helft van dit jaar plaatsvinden.