Hoogerheide

Meepraten over waterbeheer Brabantse Wal

Foto: Nationale Beeldbank

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politieke partij Lokaal Brabant houdt een bijeenkomst over waterbeheer en de verdroging van de Brabantse Wal. Bezoekers kunnen meepraten en ideeën aandragen. De bijeenkomst is op vrijdag 8 februari.

De themabijeenkomst is een vooruitblik op de komende verkiezingen. Op 20 maart zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en voor de Waterschappen. Lokaal Brabant wil de aandacht voor water en het waterbeheer vergroten.

Volgens Lokaal Brabant wordt goed waterbeheer steeds belangrijker. “Verdroging is afgelopen zomer een waar knelpunt gebleken voor onder andere de agrarische sector, natuur en recreatie, bewoners en bedrijven,” aldus de partij. Ze wil dat politici inspiratie opdoen en de ideeën overbrengen in de provincie en het land.

Deelnemers

De themabijeenkomst wordt geleid door Betsy de Kock, raadslid van GBWP in Bergen op Zoom en kandidaat voor West-Brabant Waterbreed. De sprekers van de avond zijn:

  • Jeroen van den Berg (De groep van 5: Groote Meer/Kleine Meer)
  • Jan Kavelaars (West-Brabant Waterbreed)
  • Louis van der Kallen (Lijsttrekker Ons Water en Lid Algemeen Bestuur Brabantse Delta)
  • Wil van Pinxteren (Lijsttrekker Lokaal Brabant)

Bezoekers van de bijeenkomst mogen meepraten en aandachtspunten meegeven. De themabijeenkomst is op vrijdag 8 februari en begint om 20.00 uur. Het is op Bungalowpark Familyland aan de Groene papegaai 19 in Hoogerheide.