Bergen op Zoom

Meer deelnemers, hogere opbrengst: Santarun Bergen op Zoom terug op de kaart

© Archief ZuidWest Update

Raymon Mens Raymon Mens

De Bourgondische Santarun in Bergen op Zoom heeft alle reden tot het vieren van feest. Het evenement viert niet alleen zijn jubileum, maar is na een tegenvallend 2017 uit een dal geklommen. Het aantal deelnemers ging omhoog en de opbrengst was aanzienlijk hoger dan vorig jaar. Op zaterdag 22 december 2018 werd 6750 euro voor goede doelen opgehaald.

Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. De opbrengst wordt op zaterdag 5 januari uitgereikt aan de drie goede doelen. Het gaat om 75 jaar bevrijding Bergen op Zoom, het Vogelrevalidatiecentrum en de Leuke Dingen Dag. De organisaties nemen het bedrag om 16:00 uur op de ijsbaan van Bergen op Zoom in ontvangst.

Santarun Bergen op Zoom viert jubileum

Met een opbrengst van 6750 euro en ruim 370 deelnemers, kan het evenement waarbij vrolijke kerstmannen door de straten van Bergen op Zoom liepen terugkijken op een geslaagde vijfde editie. Vorig jaar ging het een stuk minder goed. Toen kreeg de Santarun slecht 250 deelnemers op de been en was de opbrengst ruim duizend euro minder.

Meer dan 35.000 euro

Joris Völker van de organisatie van de Santarun is trots op het evenement. “De Santarun bestaat al landelijk. Alleen wij hebben hem zo bourgondisch gemaakt, dat hij uniek is in Nederland.” Elk jaar wordt er een nieuw thema bedacht en dit jaar was dat Après Ski. “Wij zijn teruggegaan naar de basis, waar wij groot mee zijn geworden. De totale opbrengst van de Santarun gaat nu door de 35.000 euro heen. Daar mogen we met zijn allen heel trots op zijn”, besluit een glunderende Völker.