Bergen op Zoom

Meer fietsparkeerplekken in Bergen op Zoom om fietsen te stimuleren

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

De gemeente Bergen op Zoom gaat extra fietsparkeerplaatsen realiseren. Wethouder Hans Peter Verroen heeft maandagmiddag de eerste nieuwe fietsparkeerplaats aan de Boulevard officieel geopend.

“Er is altijd wel behoefte aan meer fietsparkeergelegenheid”, meent wethouder Verroen. De fietsenrekken die in de stad geplaatst worden zijn niet nieuw. “We zijn bezig met een duurzaam beleid, daar hoort ook hergebruik bij.” De fietsenrekken zijn daarom opgeknapt en worden nu dus geplaatst in Bergen op Zoom.

Stimuleren

Doordat er meer parkeerplaatsen voor fietsen komen, hoopt de gemeente dat haar inwoners de auto meer thuis laten staan en vaker de fiets pakken. “We willen graag duurzaam vervoer stimuleren, maar dan moeten mensen hun fiets wel kwijt kunnen.”

Op acht plaatsen in de stad worden parkeerplaatsen gerealiseerd of uitgebreid. Het gaat om de Moeregrebstraat, Engelsestraat/Kremerstraat, Moeregrebstraat (vanaf het Beursplein), Potterstraat, St. Catharinaplein, Van der Rijtstraat en het Markiezenhof.

Zwerffietsen

Verroen hoopt met de komst van de fietsenrekken dat er minder zwerffietsen in de stad komen. “Dat is in Bergen op Zoom ook wel een probleem wat we de laatste twee jaar aan het oppakken zijn.” Zo ruimt de gemeente fietsen die wrak zijn op door middel van controles. “Aan de andere kant komen er nu meer gelegenheden waar mensen fietsen kunnen plaatsen. Ik weet dus niet of het te voorkomen is, maar we hopen het natuurlijk wel.”