Roosendaal

Meer parkeerplaatsen en eenrichtingsverkeer bij Lidl in Kroeven

Foto: © Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Er komen meer parkeerplaatsen bij de Lidl in de Roosendaalse wijk Kroeven. Ook krijgt het parkeerterrein eenrichtingsverkeer. De supermarkt gaat uitbreiden en richt dan meteen het terrein aan de voorkant beter in. Dat antwoorden burgemeester en wethouders van Roosendal op vragen van de VLP.

Door: Bianca van Vugt

Supermarkt Lidl gaat het filiaal in de Roosendaalse wijk Kroeven uitbreiden. Dan worden ook meteen de parkeerterreinen anders ingericht om parkeeroverlast in de buurt te voorkomen. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van de VLP. De partij had bezorgde bewoners gesproken die bang waren dat de uitbreiding zou zorgen voor meer verkeersoverlast en voor parkeerproblemen.

Overzichtelijkere op- en afritten op de Kennedylaan

Lidl breidt niet alleen de supermarkt uit, de keten wil ook de voorkant van het terrein opknappen en opnieuw indelen. “Hierbij wordt ook de huidige parkeerplaats efficiënter ingericht en voorzien van een eenrichtingsregime,” schrijven burgemeester en wethouders aan de VLP. Dat is volgens de gemeente ook veiliger. “Het eenrichtingsverkeer maakt de op- en afgaande verkeerstroom aansluitend op de Kennedylaan overzichtelijker.”

De VLP wilde ook weten wat er was overgebleven van de plannen om bij de kerk aan de overkant van de straat extra parkeerplekken te maken. De gemeente Roosendaal heeft dat plan aangepast. “Het grasveld bij de kerk behoort tot de hoofdgroenstructuur, waardoor het onwenselijk is om daar extra parkeerplaatsen te realiseen,” schrijven burgemeester en wethouders. “Bovendien zou een parkeerplaats aan de overzijde van de weg zorgen voor extra oversteekbewegingen over de Kennedylaan, wat weer onwenselijk is voor de verkeersveiligheid.”

Haakse parkeervakken voor meer auto’s

Toch ziet de gemeente wel ruimte om rondom de supermarkt meer parkeerplekken te maken. Dat kan aan de Kroevenlaan. Door de bestaande parkeerplekken opnieuw aan te leggen, maar dan haakse vakken te maken, kunnen er meer auto’s staan. “Ook op het huidige parkeerterrein komen na de herinrichting meer parkeerplaatsen terug,” aldus de gemeente. En dat moest ook. “De extra parkeerplaatsen zijn vereist om aan de toekomstige parkeervraag te kunnen voldoen.”