Moerdijk

Meerdere bekeuringen uitgedeeld bij verkeers- en transportcontrole havengebied

Foto: Politie.nl

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant, politieteam Roosendaal, de Douane, Koninklijke Marechaussee en de Dienst Wegverkeer (RDW) hebben dinsdagochtend meerdere bekeuringen uitgedeeld. Dat deden zij tijdens een verkeers- en transportcontrole in het havengebied van Moerdijk. Er zijn in totaal 54 voertuigen gecontroleerd.

De gecontroleerde voertuigen zijn door motorrijders van de politie en de Koninklijke Marechaussee naar de controleplaats langs de Zuidelijke Randweg gebracht. Daar zijn ze gecontroleerd. Bij alle bestuurders zijn alcohol- en drugstests afgenomen. Eén bestuurder bleek onder invloed. Ook had hij geen geldig rijbewijs. Hij krijgt voor alle overtredingen een proces-verbaal.

Bij verschillende voertuigen zijn overtredingen en misstanden ontdekt. Er zijn acht bekeuringen uitgeschreven voor rondrijden zonder rijbewijs, uitstekende en/of scherpe delen aan een voertuig, gladde banden, niet-werkende verlichting en het hebben van een te donkere voorruit. Bij de donkere voorruit ging het om 32 procent lichtdoorlatend in plaats van de verplichte 75 procent.

Twintig combinaties zijn door de Douane met een mobiele scan gecontroleerd. Daar zijn geen bijzonderheden mee ontdekt. Wel zijn er in een Pools voertuig veertien sloffen Poolse sigaretten gevonden. Deze zijn in beslag genomen door de Douane. Ook deze bestuurder krijgt een proces-verbaal.