Bergen op Zoom

Meerdere pogingen tot straatroof in Bergen op Zoom

Redactie Redactie

In Bergen op Zoom zijn de afgelopen paar dagen verschillende mensen slachtoffer geworden van straatroof(pogingen). Vrijdagmiddag werd een vrouw aan de Konijnenburgweg beroofd van haar tas. Zaterdagmiddag en –avond waren nog twee pogingen.

Een 53-jarige vrouw werd vrijdagmiddag rond 13.15 uur bij winkelcomplex De Zeeland beroofd van haar tas. De vrouw kwam tijdens de beroving ten val en heeft hierdoor letsel opgelopen. De dief vluchtte op een scooter. In de tas zat onder andere een telefoon en een bankpas. Met die bankpas is later die dag in verschillende winkels afgerekend.

Nog twee pogingen

Een dag later was het weer raak. Een 61-jarige vrouw liep om 18.15 uur in de Kloosterstraat toen er een man met een scooter voorbij reed en haar tas van schouder probeerde te trekken. Doordat het hengsel brak heeft de dief geen buit kunnen maken. De vrouw kwam ten val en raakte lichtgewond. Door de val kon zij de dief niet goed beschrijven, maar haar vriendin die naast haar liep kon dat wel. Zij heeft melding gemaakt bij de politie.

Later op de avond om 21.55 uur liep een 49-jarige man met zijn 15-jarige dochter over de Korenmarkt. Hij had net zijn auto geparkeerd. Tussen twee auto’s kwam ineens een man tevoorschijn die een mes trok en geld wilde. Het slachtoffer raakte in een worsteling met de belager en samen belandden zij op de grond. De dochter probeerde de dief weg te trekken, maar zij werd hard tegen de grond geduwd. Toen zowel de man als de dochter om hulp riepen, vertrok de man zonder buit.

Aanhouding mogelijke verdachte

Een 33-jarige man uit Halsteren is inmiddels opgepakt. Hij reed op zijn scooter over de Gertrudisboulevard toen agenten hem passeerden en zagen dat hij aan het signalement voldeed van de beroving die vrijdagmiddag gepleegd was op de Van Konijnenburgweg. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij zal worden gehoord. In dit onderzoek wordt ook bekeken of deze man verantwoordelijk kan zijn voor de andere straatroven die zijn gepleegd.