Roosendaal

‘Mees Kees’ zwaait na 45 jaar af: ‘Het leek mijn trouwdag wel’

Sven de Laet Sven de Laet

Na 45 jaar in het onderwijs is het mooi geweest: basisschooldocent en -directeur Kees Boeren gaat met pensioen. Donderdagochtend werd hij bij basisschool de Lavoor-Morelberg nog één keer groots onthaald door zijn leerlingen. “Ik ga het zeker missen.”

De afgelopen vierenhalve decennia stond Kees met veel passie en plezier voor de klas. Wat hem het meest bij zal blijven? “Het moment dat je ‘s ochtends de klas vol blije gezichtjes inloopt en ze allemaal goedemorgen terugroepen. Dan vergeet je meteen het zware werk en alle problematiek die erbij komt kijken.”

Normaal horen we hem iedere morgen de school binnenlopen. Het zal even wennen zijn nu dat er niet meer is.

Ook op de school gaan ze hun ‘Mees Kees’ missen. “Hij is een echt mensenmens,” vertelt juf Angela. “Normaal horen we hem iedere morgen de school binnenlopen. ‘Goedemorgen allemaal’ roept ‘ie dan altijd. Het zal even wennen zijn nu dat er niet meer is.”

Maar het pensioen wordt hem van harte gegund. En Kees heeft al genoeg plannen: “Ik wil nog niet alles verklappen. Maar ik ben behoorlijk internationaal georiënteerd. En ik wil me aansluiten bij de plaatselijke bierclub.”

Het leek wel mijn trouwdag.

Voor het zover is, wordt Kees donderdag nog een laatste keer in de watten gelegd. Dat begon al spectaculair. “Ik ben thuis opgehaald met een schitterende auto. Het leek wel mijn trouwdag. Het wordt een hele mooie, feestelijke dag. Dat weet ik zeker. En dan eerst even bijkomen.”