West-Brabant

Meeste carnavallers hebben 1 dag nodig om te herstellen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De meeste carnavallers hebben 1 dag nodig om te herstellen van het leutfeest. Dat blijkt uit onderzoek van Feestkleding365 onder 2000 carnavalsvierders.

Zo’n 39% van de ondervraagden zegt dat 1 dag genoeg is om te herstellen van carnaval en van de eventuele kater. Maar dat is niet voor iedereen genoeg . Ruim 18% van de ondervraagden heeft 2 dagen nodig om bij te komen. En bijna 6% heeft zelfs 3 of meer dagen nodig om weer een beetje de oude te worden.

Er zijn natuurlijk ook carnavalsvierders die er prima tegen kunnen, zo blijkt uit het onderzoek van Feestkleding365. Een flinke groep van 34% voelt zich de dag na carnaval al weer helemaal fris en fruitig.

Vrije dagen opnemen

Toch blijft carnaval een feest dat er in kan hakken, dat weten de meeste carnavallers wel. De meeste houden daar vooraf ook rekening mee, ze nemen gewoon altijd een paar vrije dagen op. Limburgers doen dat het vaakst: maar liefst 54% neemt een dag of 2 vrij van werk. In Brabant is dat net geen 33%.

Ziekmelders

Er zijn er natuurlijk ook die zich ziek melden na carnaval. Het gaat om ruim 8% van de carnavalsvierders die vooraf al weten dat hij of zij zich minstens een dag gaat ziekmelden na het leutfeest. Meer dan de helft van deze ziekmelders komt uit het noorden van het land.

Als je het complete onderzoek wilt lezen, kijk dan op de website van Feestkleding365.