Hoogerheide

‘Mega Slide’ trekt de aandacht op najaarskermis in Hoogerheide

Anouk Houweling Anouk Houweling

Met het kermisseizoen dat bijna ten einde is, kan het dorp Hoogerheide nog een keer genieten van de botsauto’s, grijpautomaten en een megahoge glijbaan. Op het Sint Lucasplein wordt druk opgebouwd om woensdagmiddag vanaf twee uur de mensen te kunnen ontvangen. Met in totaal zestien attracties, waaronder de ‘Mega Slide’, is er genoeg te doen.

Kermisexploitant Patrick Vonck staat met vier attracties op het Sint Lucasplein. Zondag stond hij nog in Noord-Holland op de kermis. “Vanaf zondagnacht zijn we al aan de gang, dus het zijn korte nachtjes”, zegt Vonck. Hij is nog druk met het opbouwen van zijn nieuwste attractie de ‘Mega Slide’.

Vonck is blij dat de mensen nog een week van zijn attracties kunnen genieten. Hij heeft een goede ervaring met de kermissen in het dorp. Twee jaar geleden stond hij ook op de kermis in Hoogerheide en toen was er ook genoeg publiek. Ook dit jaar staat hij er positief in. “Ik denk dat er wel veel publiek op af gaat komen.”

‘Mega Slide’

De ‘Mega Slide’ heeft Vonck pas sinds mei en valt goed op. “Hij is 36 meter lang en 14 meter hoog.” Daarmee is de glijbaan een stuk groter dan andere glijbanen, wat flink de aandacht trekt tussen de andere attracties.

Naast de grote glijbaan is er nog veel meer te doen. Zo is er een draaimolen, botsauto’s, de bank en grijpkraantjes. Voor het snackje tussendoor zijn er oliebollen, suikerspin en is er snoep. “Er is genoeg te doen voor de mensen.”

Twee tegelijk

Tegelijk met de kermis in Hoogerheide staat in het stadspark ‘Kijk in de Pot’ in Bergen op Zoom ook een kermis. Vonck denkt niet dat de twee elkaar dwarsbomen. “Hoogerheide is meer lokaal, dus ik denk niet dat we in elkaars vaarwater zitten.”

De kermis in Hoogerheide is van 27 tot 31 oktober en is open tussen 14 en 22 uur.