Nispen

Meisje zakt tot middel weg in drijfzand Nispen, gemeente zet buurt af

Kimberley Mies Kimberley Mies

Aan de Antwerpseweg in Nispen bij de Molenbeek is afgelopen zaterdag een kind in het drijfzand terechtgekomen. Volgens ooggetuigen was ze al tot haar middel weggezakt totdat een passant en politieagenten te hulp schoten. Nispenaar Marco Schillemans roept namens buurtpreventie Alert de gemeente op om in actie te komen om zulke onveilige situaties te voorkomen. De gemeente heeft inmiddels het gebied afgezet en de bewoners gewaarschuwd voor het drijfzandgevaar.

Door: Maarten Elst en Kimberley Mies

Op 9 januari kwam een 8-jarig meisje uit Nispen vast te zitten tijdens het buitenspelen. Ze zakte tot haar middel weg. Haar vriendinnetjes konden haar niet helpen, maar door het adequaat handelen van een voorbijganger is het meisje uit het drijfzand gered. Ook heeft de voorbijganger de hulpdiensten ingeschakeld om het weggezakte meisje te bevrijden.

Politieke vragen

Eind vorig jaar, op 28 december 2020, constateerde enkele Nispenaren al dat er inzakkingen hadden plaatsgevonden in de buurt van de brug. Er is toen gelijk contact opgenomen met de gemeente en één dranghek geplaatst. Volgens Marco Schillemans van Buurtpreventie ALERT Nispen en de Roosendaalse Lijst zouden de inzakking ontstaan kunnen zijn door de vele regenval in het gebied. ,,Het belangrijkste is dat er een bordje of iets dergelijks gaat komen waarmee passanten worden gewezen op het drijfzand”, zo vertelt Schillemans.

Gebied afgezet

Inmiddels heeft de gemeente Roosendaal maatregelen genomen in het desbetreffende gebied. Door enkele aanpassingen is het niet langer mogelijk dat er delen onder de brug wegspoelen. Op korte termijn wil de gemeente het weggespoelde deel laten herstellen.

Aan beide kanten van het water is een strook van 50 tot 60 meter afgezet met een rood-wit lint. ,,Momenteel ligt er nog veel zand en modder, maar de natuur doet daar zijn werk en dat is straks gewoon weer begroeid. Deze stroken zijn nu tijdelijk afgezet met rood-wit lint. Er komen bordjes bij te staan met de tekst ‘gevaarlijke oever'”, zo schrijft de gemeente.

,,Los van de modder, drijfzand en uitspoeling moet je nu niet op die plek komen. Want mocht je in het water vallen, door de hevige regenval is ook de stroming van het water in de rivier nu erg sterk”, aldus de gemeente.

Bij de Watermolenbeek is nog niet zolang geleden een brug over het water gelegd. Door de hevige regenval van afgelopen…

Geplaatst door Gemeente Roosendaal op Woensdag 13 januari 2021

Meisje maakt het goed

Met het 8-jarige meisje gaat het naar omstandigheden goed. Schillemans heeft inmiddels contact gehad met de moeder van het meisje. ,,Ze zijn enorm geschrokken, maar zijn vooral enorm dankbaar naar de voorbijganger die te hulp schoot en de hulpdiensten.”