Roosendaal

Menno Nefs nieuwe fractievoorzitter van VVD Roosendaal

Menno Nefs (Foto: Timo Reisiger).

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Menno Nefs (24) is de nieuwe fractievoorzitter van de VVD Roosendaal. Hij neemt het stokje over van Sanneke Vermeulen, die afgelopen donderdag is benoemd als wethouder in het College van B&W.

De fractie geloofde volledig in Menno, de keuze was namelijk unaniem. “Ik ben ontzettend blij met de steun vanuit de fractie, en we gaan met volle energie verder om Roosendaal goed te houden en beter te maken”, schrijft de nieuwe fractievoorzitter in een persbericht. “De uitdagingen die ook op onze gemeente afkomen zijn groot. onze stad en dorpen kunnen rekenen op de volledige inzet en toewijding vanuit het VVD-team.”

Jongerenroos

Menno was eerder voorzitter van de Jongerenraad en was als vrijwilliger en bestuurslid betrokken bij verschillende andere initiatieven en organisaties in de stad. In 2019 kreeg Nefs als eerste jongere de Jongerenroos. Na de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar is Menno begonnen aan zijn eerste termijn als raadslid. Martin van der Bijl wordt de nieuwe vicefractievoorzitter.

Nieuw raadslid

Naast een nieuwe fractievoorzitter én wethouder, is de VVD ook een nieuw raadslid rijker. De 29-jarige Dennis van Velthoven. Hij staat bekend als een culturele duizendpoot. Dennis is pianist, en betrokken bij verschillende evenementen in de stad en eigenaar van evenementenbureau Eventiz.

Lees ook: Sanneke Vermeulen officieel geïnstalleerd als wethouder