Roosendaal

Menno Nefs krijgt eerste Jongerenroos van Roosendaal

© Christian Traets Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Menno Nefs heeft donderdagavond als eerste de Jongerenroos gekregen van de gemeente Roosendaal. Hij kreeg de onderscheiding net voor het begin van de raadsvergadering.

De Jongerenroos is een prijs voor jongeren tot 25 jaar, die zich op een bijzondere manier inzetten voor de gemeente Roosendaal. Menno Nefs is de eerste die hem krijgt. Hij zet zich al jarenlang in voor de Jongerenraad van de gemeente Roosendaal. Hij was er eerst secretaris en is er al 4 jaar voorzitter.

Jong, maar actief

Nefs mag dan jong zijn, hij heeft al heel wat voor elkaar gekregen. Mede dankzij hem zijn de openingstijden van de horeca verruimd, is er meer aandacht voor woningen voor jongeren, wordt er onderhandeld over de komst van hoger beroepsonderwijs naar Roosendaal en is het Bevrijdingsfestival van de grond gekomen. Om maar eens wat te noemen.

De actieve Nefs is niet alleen voorzitter van de Jongerenraad. Hij is ook voorzitter van de Stichting Bevrijdingsfestival Roosendaal. En hij zat vorig jaar in het bestuur van 750 jaar Roosendaal. Ook zit hij in het comité ‘Herdenken en Vieren’.

Maximaal 5 Jongerenrozen per jaar

De Jongerenroos zal voortaan vaker worden uitgereikt aan bijzondere jongeren tot 25 jaar. Je kunt er iemand voor nomineren. Dat kan vóór 1 november via de website van Roosendaal. De uitreiking van de Jongerenroos is dan tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. De gemeente is van plan vanaf 2020 elk jaar maximaal 5 Jongerenrozen uit te reiken.