Hoogerheide

‘Mensen geven meer uit aan kerstboom en versiering’

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Wie over de Bunkerbaan of Kooiweg in Hoogerheide rijdt, kan het niet ontgaan zijn. De kerstbomen zijn binnen bij de Groene Vakwinkel. Dat zie je niet alleen aan het felrode spandoek en de honderden bomen, maar ook aan de auto’s van klanten die komen en gaan.

Mede-eigenaar Anouska Wouts heeft een druk weekend achter de rug in het tuincentrum. “Afgelopen zaterdag zijn er al zo’n veertig a vijftig bomen verkocht. Nu gaan er dagelijks tientallen bomen de deur uit. ” Wouts verwacht dat veel mensen door de coronamaatregelen Kerstmis thuis zullen vieren. “Mensen geven dan toch meer uit aan de boom en de versiering dan anders”, zegt ze. Bovendien hoopt ze dat mensen positief reageren op een actie waarbij het tuincentrum geld doneert aan Stichting WensAmbulance als klanten hun kerstboom fotograferen en op Facebook zetten.

Keuzestress

Zelfs op maandagochtend komen meerdere mensen hun boom uitzoeken. Misschien valt er ook wel wat voor te zeggen om je boom nu al in huis te halen. Want wie er vroeg bij is, die heeft keuze. En er valt nogal wat te kiezen. “De Fraseri behoudt zijn naalden erg goed en die hebben we in pot en gezaagd. De Nordman hebben we ook in pot of gezaagd in alle maten. De Blauwspar komt uit Nederland”, somt Wouts op. Je zou er bijna keuzestress van krijgen. Maar om die stress wat te verzachten legt Wouts de klanten die in het weekend een boom komen halen in de watten. Zo krijgen ze een kopje warme chocolademelk of een geurende Glühwein.

Er zijn heel wat zaken die je kunt doen om zo lang mogelijk van je kerstboom te genieten, legt Wouts uit. In de video geeft ze drie tips.