Roosendaal

Mensen houden rekening met terugkeer mondkapjes en 1,5 meter

Anouk Houweling Anouk Houweling

Dinsdagavond houden demissionair minister president Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge opnieuw een persconferentie over de coronasituatie. Of er nieuwe maatregelen komen en welke is nu nog niet bekend, maar mensen kijken met gemengde gevoelens naar wat komen gaat.

Met een nieuwe coronapersconferentie in het vooruitzicht is het weer afwachten wat we te horen krijgen. Vanuit verschillende kanten komt de anderhalve meter, mondkapjes en ook de QR-code voorbij als mogelijke aangescherpte maatregelen. Op de markt in Roosendaal zijn de meningen verdeeld.

Veel mensen hebben het idee dat het gelopen race is. “Ik hoop dat alles open blijft, maar eigenlijk denk ik dat het voor de jongeren weer minder gaat worden met uitgaan. Ik denk dat de festivals de komende tijd ook niet meer door zullen gaan of alleen voor gevaccineerde”, zegt een jongedame.

Een aantal van de oude maatregelen komen uiteindelijk terug denken de mensen. “Misschien gaan ze de boel weer verscherpen, maar ik durf er niks over te zeggen. De ene keer zeggen ze dit en de volgende keer is het weer anders”, vertelt een man met een baard en een pet. “Ik schat in dat we wel weer mondkapjes gaan dragen”, zegt een man in een geruite jas.

Toch zijn er ook mensen die de maatregelen niet nodig vinden. “Persoonlijk vind ik het eigenlijk onnodig. Ik hoop dat het snel overgaat”, zegt een maaltijdbezorger die even uitrust naast zijn fiets. “Ik ben er eigenlijk een beetje klaar mee als ik eerlijk moet zeggen”, zegt een oudere man met een snor.

In België zijn er al nieuwe maatregelen ingegaan. “We moeten weer mondmaskers dragen in de winkels en de coronapas. Maar we zijn tevreden dat we nog naar buiten mogen en van onze vrijheid mogen genieten”, vertelt een Belgisch echtpaar.