Roosendaal

Mensen met afstand tot arbeidsmarkt aan de slag dankzij Stichting Iedereen Werkt

Maarten Elst Maarten Elst

De nieuwe stichting Iedereen Werkt wil zich inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen zij door deze mensen te laten werken in groepsverband in verschillende branches, zodat zij hun eigen talent kunnen ontdekken.

“Enkele jaren geleden waren we op bezoek bij een dagbestedingslocatie. Daar zagen we heel veel mensen met een verstandelijke beperking kralen sorteren. Aan het eind van de dag werden al deze kralen in een grote bak bij elkaar gegooid. Dat wilden we anders zien”, zegt Robert Breedveld, directeur van stichting Iedereen Werkt. “Deze mensen moeten echt werk kunnen doen en niet alleen de dag doorkomen door kralen te sorteren. Iedereen, met of zonder beperking, kan werken. Dat is waar wij het verschil maken.”

Zo ook Robert Loos. Hij zat drie jaar lang thuis door zijn epilepsie. Nu werkt hij, met hulp van zijn epilepsie hond Eugene, bij Looma. “Looma is voor mij een hele fijne plek om te werken”, aldus Loos. “We hebben twee begeleiders die ons uitleggen welke opdrachten we moeten doen en die ons hierbij helpen.” Wanneer Robert een epileptische aanval heeft, helpen zijn begeleiders hem. Zij brengen hem naar een rustige plek en nemen eventuele voorwerpen uit zijn handen. Op deze manier kan Robert toch aan het werk, ondanks zijn epilepsie.