Roosendaal

Met haar nieuwe single hoopt Nancy (44) luisteraars een krachtige boodschap mee te geven

Sita Kengen Sita Kengen

De 44-jarige Nancy van der Leemputte-Vuijk heeft één grote passie: muziek. Ze is dan ook zangeres en zangdocente. Samen met Frank Doorhof heeft ze een nieuwe single uitgebracht genaamd ‘Back in the Rain’. Een emotioneel nummer voor de zangeres. Maar ook een nummer vol kracht.

“Op driejarige leeftijd had ik al een radio in mijn buggy staan, waarmee ik naar de top-40 luisterde”, vertelt ze. “Uiteindelijk ben ik mij verder gaan verdiepen in de zang. Ik ben in bandjes gaan zingen en uiteindelijk ben ik zangdocent geworden.”

Back in the rain

Nu heeft Van der Leemputte-Vuijk de single ‘Back in the rain’ uitgebracht. “Daar zit echt mijn gevoel in. Het gaat over wat ik allemaal heb meegemaakt in mijn leven.” Ze heeft haar single samen met Frank Doorhof gemaakt. “Een ontzettend toffe man, met heel veel muzikale kwaliteiten”, zegt ze.

Ik voelde dat ik wat te verwerken had.

Haar nummer gaat over onderwaardering. “Ik ben vroeger veel gepest en heb altijd het gevoel gehad dat ik er niet toe deed, ondanks dat ik zo mijn best deed. Van daaruit ben ik het gaan schrijven.” Het schrijven van het nummer was voor haar niet makkelijk. “Ik voelde dat ik wat te verwerken had. Ik ben achter de toetsen gaan zitten en had het nummer binnen een uur geschreven. Toen stuurde ik het naar Frank en zo is het ontstaan.”

Droom

Voor Van der Leemputte-Vuijk is dit een lang gekoesterde droom die uitkomt. “Al jaren zocht ik iemand die mij begreep en me aan kon vullen op alle mogelijke gebieden binnen de muziek. Die heb ik nu wel gevonden. De ene keer schrijft hij een nummer en vraagt of ik daar vocalen en een tekst op wil maken. De andere keer kom ik met een nummer aan, die ik als basis wegzet en hij verder uitwerkt op instrumentaal gebied. We hebben een hele goede samenwerking”, zegt ze. “Het mooie wat Frank altijd zegt is: ‘muziek daar zit geen tijd aan. Hoelang we er over doen maakt niet uit, als we samen maar het resultaat boeken waar we allebei tevreden mee zijn’.”

Ambities

“Ik zou natuurlijk graag nog meer singles uitbrengen. Ook vind ik samenwerken erg leuk. Als ik maar gewoon lekker muziek kan blijven maken en verder kan gaan met mijn zangschool, dat is een van mijn grootste ambities.”

Ik hoop dat de luisteraar inleving krijgt.

“Ik denk dat mijn muziek nog veel uitgebreider gaat worden dan dat het nu is, dat vertrouwen heb ik wel. Ik hoop dat de luisteraar zich kan inleven in het nummer. En dat ze zichzelf erin herkennen en er kracht uit kunnen putten. Dat zou ik wel heel tof vinden.”