West-Brabant

Met het vliegtuig je coronavaccin halen? Priklocatie geopend op Breda International Airport

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

Op de fiets, met de auto of zelfs met je vliegtuig of helicopter een coronaprik halen. De meest bijzondere vaccinatieplek van Brabant is maandag geopend op Breda International Airport. In een grote hangar hebben de vliegtuigen de plaatsgemaakt voor prikruimtes. Het is de bedoeling dat er binnenkort 6000 mensen per week op de nieuwe priklocatie van de GGD worden gevaccineerd. Nu zijn dat er nog 2900.

Voor het vaccinatiecentrum op Breda International Airport werkt de GGD onder meer samen met restaurant Bargo op het vliegveld. Een aantal van de horecamedewerkers doet dienst als host voor de GGD. Voor eigenaar Ivan Smulders een bijzondere ervaring. “We hadden alles verbouwd om hier een nieuw restaurant zouden opzetten. Maar de opening ging vanwege de coronamaatregelen niet door. Dus is het fantastisch dat we op deze manier toch nog iets kunnen betekenen voor de maatschappij. Bovendien helpt het ons natuurlijk enorm met de naamsbekendheid”, zegt eigenaar Ivan Smulders.

Twee keer zo snel prikken als op andere locaties

Naast de priklocaties in Bergen op Zoom en Breda is Breda International Airport het vierde vaccinatiecentrum in West-Brabant. Net zoals bij Breda Breepark wordt er in Bosschenhoofd ruim twee keer sneller geprikt dan op andere plekken. Dat komt omdat de administratieve afhandeling gescheiden is van de daadwerkelijke vaccinatie.

Verhaal gaat verder onder de foto.

Hangar van Breda Airport gevuld met prikposten voor coronavaccinatie
Foto: Erik Peeters, Omroep Brabant

Luchthavendirecteur Jan Voeten was één van de eerste mensen die maandag gevaccineerd werden. Voeten, zelf eigenaar van een vliegtuigje, zou eigenlijk maandag zijn prik in Breda krijgen. Enigszins verrast, bleek dat hij op het laatste moment terecht kon op zijn ‘eigen’ vliegveld. Of hij ook met zijn vliegtuig was gekomen? “Dat leek me wat overdreven. Ik woon aan de overkant maar het had gekund”, lacht hij.

Binnenkort nieuwe priklocaties in Roosendaal en Almkerk

Vooralsnog wordt er op Breda International Airport van acht uur ’s morgens tot vier uur ’s middags gevaccineerd. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins worden de openingstijden verruimd. Later deze maand openen er in West-Brabant nog twee priklocaties in Roosendaal en Almkerk.