Roosendaal

Michiel Kuipers uit Roosendaal in film over topvoetballer Zlatan Ibrahimovic

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het bewogen leven van topvoetballer Zlatan Ibrahimovic wordt verfilmd. En sportliefhebber Michiel Kuipers uit Roosendaal mag één van de tegenstanders spelen. Hij heeft de rol van Mark Schenning, voetballer bij NAC Breda. Hoewel de familie Kuipers normaal niet veel opheeft met NAC, maken ze voor de film ‘I am Zlatan’ graag een uitzondering. Want voor Michiel is het de kans van z’n leven, zo zegt hij zelf. Zaterdag waren zijn eerste filmopnames.

Michiel Kuipers uit Roosendaal heeft zijn baard af moeten scheren en zijn haar kort laten knippen. Want dan lijkt hij meer op de voetballer Mark Schenning van NAC Breda. En dat is de rol die Kuipers heeft gekregen bij de opnames van de film ‘I am Zlatan’. “De film gaat over Zlatan Ibrahimovic in zijn tijd in Zweden, waarin hij jong was en opgroeide in armoede. En dan heeft hij een grote transfer gemaakt naar Ajax en daar zijn eerste stap gezet in zijn carrière,” vertelt Kuipers. De eerste draaidagen zijn al achter de rug en als het goed is, komt de film in september uit.

Duel verliezen van de hoofdrolspeler

Zaterdag was het de beurt aan Kuipers. En hoewel de film vooral over Ibrahimovic’s tijd in Zweden gaat, blijft de Roosendaler voor zijn filmdebuut in Nederland. Zijn opnames zijn in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Hij is blij dat hij Schenning speelt, omdat hij dan aanvoerder is. En als aanvoerder van NAC loopt hij voorop als zijn ploeg het veld op loopt. Maar de glorie op het veld is natuurlijk voor Ibrahimovic. “Ik zal uitgespeeld worden door hem en heb ook nog een aparte scène waarin wij een soort duel aangaan en ik op de grond val,” vertelt Kuipers.

De Roosendaler laat de beelden zien van de wedstrijd die hij na gaat spelen. De stem van de voetbalcommentator klinkt door de luidsprekers. “O Schenning, daar ga je in de fout met Ibrahimovic op je lip. Dan rest Schenning niets anders dan de weg voor Ibrahimovic te blokkeren. En dan is Ibrahimovic niet te beroerd: die loopt dan gewoon tegen je aan.” In de film ‘I am Zlatan’ ben je als acteur en NAC-verdediger natuurlijk altijd de verliezende partij.

“Echt een droom die uitkomt”

Vroeger zei Kuipers dat hij nooit een NAC-shirt aan zou trekken. Hij is geen fan van de Bredase voetbalclub. Maar de kans om in een film te spelen, laat hij natuurlijk niet lopen. “Het is wel natuurlijk een eer dat ik in zo’n grote internationale film mag gaan spelen,” lacht Kuipers. Om er aan toe te voegen dat hij van vrienden en familieleden aardig wat plagende opmerkingen had gekregen. “Vooral mijn opa was er niet echt heel erg blij mee. Maar ik zei ‘nou ja, voor deze rol maak ik een uitzondering’. Dus hij was er toch oké mee.”

De filmrol is voor Kuipers niet alleen een droom en een avontuur. Het is ook een welkome afwisseling in deze coronatijd. “Ik voetbal niet meer. School is allemaal online en vanuit huis. Mijn werk ligt stil, dus dacht ‘ja, ik ga me gewoon opgeven’,” legt hij uit. En nu hij de rol te pakken heeft, geniet de Roosendaler vol van de repetities en het filmen. “Het was echt geweldig. Sommige gasten kenden ik al van de repetities en nu ook bij de draaidag was het echt heel erg professioneel. Al die camera’s op je was toch wel heel anders, had ik nog nooit meegemaakt. Maar ‘t is wel echt een droom die uitkomt.”