Wouw

Mijn Keuken in Wouw behoudt Michelinster

Foto ter illustratie

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Feilloos gestoomde vis, fris geparfumeerde vichyssoise of knapperige groenten. Sterrenchef Pieter Bosters heeft ‘eerbied voor traditionele smaken’, aldus de Michelin Gids. Zij bejubelen de gerechten die hij serveert in restaurant Mijn Keuken in Wouw wederom. Bosters behoudt daarmee zijn Michelinster.

Aan de voet van de Lambertuskerk, in het oude gemeentehuis van Wouw, bedient hij zijn gasten op hun wenken.

Welgekomen boost

‘Met een bittertje of een opvallend contrasterend kruid geeft hij punch aan klassiek,’ valt te lezen in de gids. ‘Die veelzijdigheid geeft vertrouwde smaken een welgekomen boost.’

Restaurant 1857

Mijn Keuken is een van de 94 restaurants in Nederland met één Michelinster. Daarnaast zijn er 21 tweesterrenrestaurants en twee driesterrenrestaurants. Acht restaurants verloren hun ster.

Er werd verwacht dat Restaurant 1857 in Roosendaal ook een Michelinster zou bemachtigen tijdens de uitreiking in het DeLaMar Theater in Amsterdam, maar dit was uiteindelijk niet het geval.