Bergen op Zoom

Militair Drielandentoernooi op voetbalvelden van MOC ’17

© Nationale Beeldbank

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Op de velden van voetbalclub MOC ’17 in Bergen op Zoom wordt van 9 tot en met 13 december het Militair Drielandentoernooi gehouden. Tijdens dit toernooi strijden de nationale militaire veldvoetbalteams van Frankrijk, Engeland en Nederland tegen elkaar.

Het toernooi is genaamd Kentish Challenge Cup en is in 1921 in het leven geroepen om de banden tussen de Britse, Belgische en Franse strijdkrachten aan te halen. Het toernooi heeft zijn naam te danken aan de Britse majoor Kentish. Hij stimuleerde voetbal bij frontsoldaten, om zo vriendschap en ontspanning te bevorderen. Helaas is België in 2008 gestopt vanwege logistieke problemen. Nederland doet tegenwoordig wel mee met een team. Dit jaar zal de Kentish Challenge Cup voor de 86e keer worden gehouden.

Drie interlands

Het toernooi zal bestaan uit drie interlands en zal worden gespeeld op de velden van MOC ’17 in Bergen op Zoom. Op maandag 9 december om 14.30 uur speelt Frankrijk tegen Nederland. De wedstijd Engeland tegen Frankrijk is op woensdag 11 december om 14.30 uur. Tenslotte moet Nederland het opnemen tegen Engeland op vrijdag 13 december om 11.00 uur.

Supporters zijn welkom om de militaire teams tijdens één van de interlands aan te moedigen.