Bergen op Zoom

Militair drielandentoernooi van start bij voetbalvereniging MOC

Redactie Redactie

Het militair drielandentoernooi is maandag van start gegaan bij voetbalvereniging MOC’17 in Bergen op Zoom. Tijdens dit toernooi strijden de nationale militaire voetbalteams van Frankrijk, Engeland en Nederland om de Kentish Challenge Cup.

De Bergse voetbalclub kreeg van Defensie de vraag of het toernooi bij hun georganiseerd kon worden. Majoor Twan Relou van Bureau Internationale Militaire Sport Nederland: “We wilden graag in het zuiden van Nederland zitten en MOC’17 heeft een mooie accommodatie en een nieuw kunstgrasveld, dus zo zijn we in Bergen op Zoom uitgekomen.”

Het bestuur van MOC’17 reageerde gelijk enthousiast op de aanvraag. “We hebben een gesprek gehad met majoor Twan Relou en in dat gesprek klikte het gelijk, dat was fantastisch”, vertelt bestuurslid Henk Lenting.

Saamhorigheid

Het militair drielandentoernooi werd in 1921 in het leven geroepen door de Britse majoor Kentish. “Op de momenten dat er geen oorlog gevoerd werd vond majoor Kentish het belangrijk dat er toch iets aan saamhorigheid gedaan werd tussen verschillende landen”, legt Relou uit. Inmiddels is de Kentish Challenge Cup de oudste beker binnen de UEFA en FIFA.

Eerste wedstrijd

De eerste wedstrijd van het toernooi was tussen Nederland en regerend kampioen Frankrijk. Het weer zat voor beide teams niet mee en helaas voor het Nederlandse voetbalteam de uitslag ook niet. Uiteindelijk is de wedstrijd geëindigd in een 5-0 overwinning voor de Fransen. 

Vrijdag 13 december om 11:00 uur vindt de laatste wedstrijd van de Kentish Challenge Cup plaats. Nederland speelt dan tegen Engeland op een van de velden van MOC’17 aan de Olympialaan in Bergen op Zoom.