Hoogerheide

Minder wensen in de wensboom van Lions Club Woensdrecht Zuidkwartier

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Dit jaar hingen er veel minder wensen in de wensboom van de Lions Club Woensdrecht Zuidkwartier. Ieder jaar heeft de club deze speciale kerstboom staan in het gemeentehuis in Hoogerheide. Vorig jaar zijn er 36 wensen in de boom gehangen, waarvan de club er elf kon laten uitkomen. Een groot verschil met de afgelopen editie. Nu zijn er maar elf wensen in de boom gehangen, waarvan de club acht heeft uitgekozen om in vervulling te laten gaan. De Lions Club denkt dat er minder wensen zijn ingeleverd, omdat mensen door de lockdown minder vaak het gemeentehuis bezoeken.

Door: Jerom Huijskens

Dit jaar hingen er veel minder kerstklokjes met wensen aan de wensboom van De Lions Club Woensdrecht Zuidkwartier. Er zijn elf wensen ingeleverd en daarvan wil de club er acht laten uitkomen. Mensen hebben op papieren kerstklokjes een wens geschreven. Dit kan voor henzelf zijn, voor mensen die iets leuks hebben verdiend of voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vorig jaar hingen er nog 36 kerstklokjes in de wensboom. De Lions Club zag dit al aankomen. Ze denkt dat het komt, doordat mensen nu minder het gemeentehuis bezoeken door de lockdown.

Kerst naar de mensen brengen

De Lions Club Woensdrecht Zuidkwartier organiseert vaker leuke acties. Al acht jaar plaatst de club, in samenwerking met de gemeente Woensdrecht, een wensboom in de hal van het gemeentehuis in Hoogerheide. De Lions club doet dit om de kerstgedachte naar de mensen te brengen. De wensen in de wensboom gaan vaak over geld, ondersteuning van een vereniging, een dagje uit, of een familie-etentje.

Variatie aan wensen

Op 21 januari kwamen enkele leden samen om de wensen te bekijken en te beoordelen welke wensen zij in vervulling wilde laten gaan. Ieder jaar zit er een variatie aan wensen in de boom. Dit jaar waren het vooral wensen van mensen die het zwaar hebben. Zoals de jeugd, de ouderen en mensen met mentale klachten. Ook leverden mensen wensen aan voor anderen, om hen iets moois te geven. Of zij leverde wensen aan om lokale initiatieven te ondersteunen. Sommige wensen kunnen natuurlijk wel pas in vervulling gaan na versoepeling van de coronamaatregelen.

De club kan de wensen in vervulling laten gaan door de jaarlijkse actie waarbij de club chocoladeletters verkoopt. Daarmee is deze keer weer een mooi bedrag opgehaald.