Roosendaal

Minima in Roosendaal krijgen gratis mondkapjes van de gemeente

Foto: © Gemeente Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal deelt gratis mondkapjes uit aan mensen met weinig geld. Minima krijgen voor elk gezinslid van 13 jaar en ouder twee herbruikbare mondkapjes. Wethouder Klaar Koenraad heeft donderdag de eerste exemplaren afgegeven bij zorgbureau WegWijs. Er gaan er ook naar de Voedselbank en de Ruilwinkel in Roosendaal.

Inwoners van Roosendaal die moeten rondkomen van een minimuminkomen krijgen gratis mondkapjes van de gemeente. Wethouder Klaar Koenraad heeft donderdag de eerste exemplaren uitgedeeld. Binnenkort wordt het dragen van mondkapjes verplicht in openbare ruimtes. Nu wordt het al streng geadviseerd. De gemeente wil er voor zorgen dat ook mensen met weinig geld mondkapjes kunnen dragen.

Iedere euro is er één

“Zeker voor mensen die moeite hebben om rond te komen is iedere euro er één,” beseft de wethouder. “Dus als mondkapjes voor iedereen verplicht worden, kán dat voor extra problemen zorgen. Dat willen we voorkomen. Vandaar dat is besloten om inwoners met lage inkomens tegemoet te komen.” De eerste lichting was voor zorgbureau WegWijs in Roosendaal. Donderdag bracht Koenraad daar mondkapjes naar toe.

De mondkapjes zijn herbruikbaar. Als je een inkomen hebt dat rond het bestaansminimum zit, dan kun je ze gratis krijgen. Je krijgt er twee voor elk gezinslid dat 13 jaar of ouder is. Klanten van de voedselbank krijgen de mondkapjes bij hun pakket.

Vanaf dinsdag 27 oktober bij Ruilwinkel

Als je geen klant bent bij de voedselbank, kun je vanaf volgende week gratis mondkapjes ophalen bij de Ruilwinkel. Je kunt daar terecht op dinsdag en zaterdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Je vindt de Ruilwinkel aan de Edisonstraat 55 in Roosendaal.