Bergen op Zoom

Minister Plasterk bespreekt fraudes in Bergen op Zoom

Redactie Redactie

Na Mark Rutte, het koninklijk echtpaar en minister Schulz was maandagmiddag minister Plasterk op bezoek in Bergen op Zoom. Zijn bezoek stond in het teken van de bestrijding tegen adresfraude. De minister ging met verschillende partijen in gesprek en sloot de dag af met een presentatie over de samenwerking om adres- en identiteitsfraude tegen te gaan.

Rond half 4 arriveerde Ronald Plasterk, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, bij het stadhuis van Bergen op Zoom. Burgemeester Frank Petter ontving de minister met open armen onder het toeziend oog van de pers.

Minister Plasterk startte zijn bezoek aan Bergen op Zoom door in gesprek te gaan met een aantal ambtenaren van Veiligheid & Dienstverlening. Daarbij werden verschillende casussen besproken om de minister enkele voorbeelden te geven van identiteitsfraude. Na een korte rondleiding vertrok de delegatie naar Hopmans Wonen/Acser Tijdelijk Wonen BV voor een toelichting over de gevolgen van adresfraude. Vervolgens was er tijd voor een korte stadswandeling richting het Markiezenhof, waar de middag werd afgesloten met een presentatie over de samenwerking van de betrokken instanties.

Minister Plasterk was erg te spreken over de manier van werken in Bergen op Zoom. “Ik hoorde van mijn mensen dat ze in Bergen op Zoom goed bezig zijn met de bestrijding van identiteits- en adresfraude. Daarom ben ik deze kant opgekomen om kennis uit te wisselen met de gemeente Bergen op Zoom”, liet Plasterk weten aan ZuidWest Update.

Bekijk hieronder de reportage:

{webpage_link type=video id=4230}