Roosendaal

Minister zegt ja tegen islamitische basisschool in Roosendaal

In Bergen op Zoom zit de islamitische basisschool El Feth © Archief ZuidWest Update

Redactie Redactie

Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geeft groen licht aan de plannen voor een islamitische basisschool in Roosendaal. Al is het nog niet bekend waar de school gaat komen.

 

 

 

Het ministerie is van mening dat op basis van het door SIPO aangeleverde gegevens ‘het voldoende aannemelijk is gemaakt dat deze school binnen vijf jaar en voor tenminste vijftien jaar daarna zal worden bezocht door het wettelijke vereiste van minimaal 200 leerlingen’. Bij de opening in 2019 verwacht men 260 leerlingen. Wethouder van de gemeente Roosendaal, René van Ginderen laat weten dat er binnenkort overleg plaats vindt om nader kennis te maken, de wensen te inventari­se­ren, te bekijken wat ze nodig hebben en de gevolgen daarvan in kaart te brengen.

El Feth 

Echter is het nog altijd onduidelijk waar de school moet komen. “De komende weken moet daar meer duidelijk over worden”, zegt directeur-bestuurder Mohamed Talbi van SIPO tegen BN DeStem. Volgens woordvoerder van de gemeente, Jeroen Steenmeijer is er nog geen locatie op het oog. De wijk Kroeven lijkt een goede optie, omdat een groot deel van de doelgroep daar woont.

Met de komst van de school in Roosendaal is het de tweede in de regio. SIPO heeft ook El Feth in Bergen op Zoom onder haar hoeden. Die school doet het naar behoren, ze krijgt een voldoende van de onderwijsinspectie.