Roosendaal

Misschien toch geen hek rondom Openluchttheater Vrouwenhof

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Er komt waarschijnlijk geen hoog hek rondom het terrein van Stichting Openluchttheater Vrouwenhof in Roosendaal. De commissie Ruimtelijke Kwaliteit van Roosendaal heeft het college van B&W geadviseerd om de aanvraag voor de omgevingsvergunning af te wijzen. Een domper voor de vrijwilligers van het openluchttheater.

Bestuurslid Louis Priem reageert teleurgesteld. “We menen dat het advies niet secuur tot stand is gekomen. De commissie geeft zelf aan dat ze de situatie ter plaatse en de achtergrond niet kennen. Daarnaast wil de commissie eerst weten wat de gemeente met het park wil.”

De stichting wil een hek van twee meter hoog rondom het terrein plaatsen als bescherming tegen vandalisme. De commissie adviseert het college om het omliggende water en de bebossing te benutten als natuurlijke barrières.

“Wij annuleren nu in ieder geval enkele voorstellingen, omdat hiermee ook fatsoenlijke toiletvoorzieningen niet meer voor de start van het seizoen gerealiseerd kunnen worden. Verder hopen wij dat het college het advies naast zich neerlegt en het hek er alsnog komt”, zegt Louis Priem van Openluchttheater Vrouwenhof.

In januari was het openluchttheater in het Vrouwenhofpark voor de zoveelste keer doelwit van vandalisme. De gemeente heeft toen aangegeven versneld werk te maken van het hekwerk.

Foto: Sprookjeshuis in het Vrouwenpark vernield