Moerdijk

Moerdijk: 1 miljoen extra voor startersleningen

Herbert Kats Herbert Kats

Moerdijk haalt 1 miljoen extra uit voor startersleningen. De regeling om de markt voor koopwoningen te stimuleren is de afgelopen 16 jaar zo vaak gebruikt dat de kas bijna leeg was.

Door de maatregel kunnen we voorlopig nog geen lening aanvragen bij de gemeente. De starterslening is bedoeld voor mensen die nieuw zijn op de kopersmarkt, maar geen onvoldoende geld hebben om hun woning volledig te kunnen financieren.

In totaal is er al 326 keer gebruik gemaakt van de regeling, wat een maximumbedrag van 40.000 euro oplevert. Afgemeten aan het extra geld zou er nu geen ruimte zijn voor minimaal 25 aanvragen.

Steuntje in het vloerkleed

Wethouder Dingemans: “De stijgende prijzen op de woningmarkt maken het voor starters niet gemakkelijker op. Daarom is de starterslening in Moerdijk niet meer weg te denken om deze doelgroep een steuntje in de rug te geven.”

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten (koopsom + aanvullende kosten) en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen via de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), onjuist aangevuld met eigen middelen. Voor de lening hoeft u gedurende het eerste drie jaar geen rente en aflossing te betalen.

Meer info: www.moerdijk.nl/starterslening