Geen regio geselecteerd

Mogelijk coalitie van Gewoon Lokaal!, VVD en CDA in Steenbergen

Gemeentehuis Steenbergen © Mapio

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het ziet er naar uit dat Steenbergen een coalitie krijgt van VVD, CDA en GewoonLokaal!. Informateur Cors Zijlmans maakte zijn advies dinsdagavond bekend. De drie partijen onderzoeken de komende tijd wat de mogelijkheden zijn.

Gewoon Lokaal!, VVD en CDA zijn samen goed voor 11 van de 19 raadszetels in Steenbergen. De afgelopen periode werkten deze partijen ook al samen in het college van Burgemeester en Wethouders. D66 dat de afgelopen vier jaar ook mee regeerde, valt buiten de boot. Informateur Cors Zijlmans: “Waar het om gaat is draagvlak, vertrouwen en stabiliteit. Die drie essentiële zaken zijn aanwezig bij de drie potentiële coalitiepartijen.”

Ook De Volkspartij die bij de gemeenteraadsverkiezingen een winst behaalde van drie naar vijf zetels komt er niet aan te pas. “De verschillen tussen de drie mogelijke coalitiepartijen en de Volkspartij zijn groot,” aldus Zijlmans.

Gewoon Lokaal!, VVD en CDA gaan nu aan de slag om een coalitieakkoord te smeden, over de vraagstukken en thema’s waar de gemeente Steenbergen de komende jaren mee te maken krijgt. Ook de verdeling van de wethouders, de bijbehorende portefeuilles en wie dit worden in het nieuw te vormen college zijn uiteraard onderwerp van gesprek.