Roosendaal

Mogelijk danscentrum in NS-station Roosendaal

Redactie Redactie

Dansplein, Gemeente Roosendaal en NS-stations willen een danscentrum realiseren in het NS-station van Roosendaal. De bedoeling is om Dansplein te vestigen in het historisch gedeelte van het station. NS, Dansschool en Provincie Noord-Brabant onderzoeken de mogelijkheiden en zij hopen binnen een half jaar meer duidelijkheid te hebben over het idee.

Het danscentrum moet zorgen voor meer diversiteit op het Roosendaalse treinstation. NS regiodirecteur Jeroen Alting von Geusau vertelt er het volgende over: “Voor NS is het belangrijk dat het station aansluit bij de wensen van de stad en een aantrekkelijke entree vormt tot de stad. Wij zijn enthousiast over het idee van Dansplein en willen het graag verder verkennen. Het plan past binnen onze visie dat er op het station meer te halen valt dan alleen de trein. Door deze samenwerking kunnen we het verblijf op het station veraangenamen en wordt het stationsgebouw meer een bestemming dan een vervoersknooppunt.”

Met het idee om een danscentrum te vestigen in het station van Roosendaal wordt het station aantrekkelijker, volgens wethouder Toine Theunis. Eerst moeten de mogelijkheden nog onderzocht worden en over een half jaar is er meer duidelijkheid over het initiatief.

Bron: Ruland Architecten en opdrachtgever NS Stations.