Hoogerheide

Mogelijk vuurwapengevaarlijke verdachten aangehouden in Hoogerheide

Foto: 112 Markiezaten

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De politie heeft zaterdagavond in Hoogerheide 2 jongens en een man gearresteerd na een vechtpartij. Er zijn ook 2 vuurwapens in beslag genomen. Later bleek dat dit alarmrevolvers waren. 

De politie kreeg zaterdagavond een melding over een flinke vechtpartij aan het Philomenahof in Hoogerheide. Meerdere eenheden van de politie en Koninklijke Marechaussee zijn er op af gegaan. Op de Scheldeweg zagen ze een jongen die een revolver bij zich had. Het ging om een jongen van 15 uit Roosendaal. Later bleek dat de revolver een alarmrevolver was. Die mag je in Nederland hebben, maar alleen als je 18 jaar of ouder bent. De jongen is gearresteerd en de revolver is in beslag genomen.

Op het Philomenahof zag de politie nog een 15-jarige jongen uit Roosendaal. Hij was gewond aan het gezicht. De politie heeft ook hem gearresteerd. In de straat stond een auto met Belgisch kenteken. Enkele ruiten waren vernield. In de auto vond de politie een tweede revolver. De bestuurder van de auto was een man van 27 uit Etten-Leur. Hij is gearresteerd en de auto is meegenomen voor onderzoek. Later bleek dat ook deze revolver een alarmrevolver was.

Zaterdag is er ook een derde jongen gearresteerd, maar die bleek niets met de vechtpartij te maken te hebben. Hij is meteen weer vrijgelaten. De andere 3 verdachten zijn vastgehouden, zodat ze zondag konden worden verhoord. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding is geweest voor de vechtpartij en welke rol elke verdachte heeft gespeeld bij de ruzie.