Roosendaal

Mogelijke dieseldieven Roosendaal zijn afgelopen zondag aangehouden

Redactie Redactie

Afgelopen zondagavond rond 20.00 uur belde een man naar de politie met de melding dat er een verdachte situatie plaatsvond bij een bedrijfsterrein aan de Aanwas in Roosendaal. Er wordt regelmatig diesel uit voertuigen op het bedrijfsterrein gestolen en mogelijk was dit nu weer aan de hand. De politie kwam ter plekke en trof daar een bestelbus aan met 3 Poolse personen erin.

De agenten hebben de identiteitsgegevens van de personen opgenomen. Tijdens het gesprek roken de agenten een sterke diesellucht uit de auto komen. Toen de agenten het busje onderzochten vonden ze gevulde jerrycans en goederen die bedoeld zijn om diesel over te brengen. Aangezien de bestuurder van de auto helemaal onder de diesel zat was het, na overleg met de Officier van Justitie, aannemelijk dat de drie verdachten aangehouden konden worden van diefstal of heling van diesel.

De drie personen zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecel. Maandag worden ze gehoord over de zaak. Het gaat om twee Poolse mannen van 26 en 34 jaar en een Poolse vrouw van 33 jaar oud. De eigenaar van het bedrijf zal aangifte doen. Het bestelbusje en alle goederen die in het busje lagen zijn in beslag genomen om als bewijs te fungeren in het onderzoek.