Huijbergen

Molen Huijbergen in de race voor 75.000 euro: ‘Geld broodnodig voor nieuwbouw’

Anouk Houweling Anouk Houweling

Molen Johanna in Huijbergen is een van de vijf genomineerden voor de molenprijs 2021. Met die wedstrijd is 75.000 euro te verdienen. Het geld kan de molenstichting goed gebruiken voor de bouw van een educatieve ruimte. Woensdag ging de wedstrijd van start en kinderen van basisschool Sint-Marie waren erbij om de molenstichting een hart onder de riem te steken.

Theo Sanders van molenstichting Johanna en molenaar is heel blij met de nominatie. Vanwege de coronacrisis is het moeilijker geworden de bouw van de educatieve ruimte volledig te bekostigen. “De materialen zijn zeker 25 procent duurder geworden, dus het geld is broodnodig”, zegt Sanders.

De start van de wedstrijd werd woensdag afgetrapt bij molen Johanna. Kinderen van basisschool Sint-Marie uit Huijbergen waren erbij aanwezig. “Ze vinden het heel leuk dat ze bij het startschot aanwezig mochten zijn”, zegt Sanders. De molenaar hoopt vooral dat er ook veel mensen gaan stemmen. Elke uitgebrachte stem is namelijk een euro waard voor de molen, maar uiteraard gaan ze voor de hoofdprijs. “Om dat hierbinnen te halen is het ultieme doel.”

Wethouder Jeffrey van Agtmaal was ook bij de aftrap van de wedstijd aanwezig. “De educatieruimte wordt een extra visitekaartje voor de gemeente Woensdrecht. Ik ben blij dat de molenstichting nu de wind mee heeft en hoop dat veel mensen gaan stemmen”, zegt hij. Naar verwachting gaat in oktober de bouw van het educatieve ruimte beginnen.