Huijbergen

Molenstichting gaat exploitatie Molen Johanna verzorgen

Redactie Redactie

De exploitatie van Molen Johanna in Huijbergen zal de komende jaren ondergebracht worden bij ‘Molenstichting Molen Johanna’. Dat is 14 januari bevestigd met het ondertekenen van het contract door het college aan burgemeester en wethouders. De stichting is van plan om activiteiten te organiseren en de molen meer open te stellen voor het publiek.

Jeffrey van Achtmaal, wethouder van de gemeente Woensdrecht, was er om de papieren te ondertekenen. Hij is blij dat er nu goede zorg komt voor de molen. “Molen Johanna is een beeldbepalend gebouw in Huijbergen. De molen heeft een jaar lang niet gedraaid. De molenaar, die al op leeftijd is, besloot om te stoppen met de exploitatie van de molen. Daarom zijn wij als gemeente zo blij met de stichting. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de molen Johanna in goede handen is.”

Activiteiten

Theo Sanders, voorzitter Molenstichting Johanna en tevens leerling molenaar, heeft zin om de molen weer aantrekkelijk te maken voor het publiek. “Er moet nog heel wat gebeuren, hoor. We zullen de molen eerst nog goed schoon moeten maken, want er is een jaar niemand geweest. Daarnaast gaan wij activiteiten en elke week een open bezoek organiseren.”