Bergen op Zoom

Mollerlyceum bedenkt voorzieningen voor Bergen op Zoom

Redactie Redactie

De leerlingen van het Mollerlyceum zijn dinsdagochtend gestart met de projectweek ‘Onvoorzien’. Ze gaan voorzieningen bedenken voor de gemeente Bergen op Zoom. 

De jongeren bezoeken verschillende openbare ruimtes in Bergen op Zoom en onderzoeken welke voorzieningen er in de ruimtes missen, aangepast moet worden of problemen opleveren. De week begon voor de leerlingen met een escaperoom op hun eigen school. Door te puzzelen kregen zij een kistje met een code en die code verwees hen naar de eerste locatie.

Lieke Levang heeft de projectweek georganiseerd: “De leerlingen wisten niet wat er ging gebeuren. Het enige wat we verteld hadden, is dat ze een fiets moesten meenemen. Eind van de dag krijgen de leerlingen de grote opdracht; het creëren van een voorziening voor Bergen op Zoom. Dat kan een gebouw zijn, dat kan iets sociaals zijn of educatief. Dat mogen ze zelf beslissen aan de hand van wat ze vandaag gezien en gedaan hebben.”

Aan het eind van de week presenteren de leerlingen hun resultaten aan de gemeente. “Het doel van het project is niet het product maar de route daarheen,” aldus Levang.