Geen regio geselecteerd

Mollerlyceum draagt archief over aan West-Brabants Archief

Groep jongens van de R.K. Handelsschool in retraite, 1920. De school was gevestigd in de Engelse straat © West-Brabants Archief

Redactie Redactie

Het Mollerlyceum in Bergen op Zoom heeft besloten om het archief te schenken aan het West-Brabants Archief.

 

 

 

 

 

 

Op 6 september 1916 werd de eerste katholieke middelbare school gesticht in Brabant. Het was toen nog een R.K. Middelbare Handelsschool, die werd uitgebreid met een Hogere Handels school. In 1928 nam met hen nieuwe gebouw aan het bolwerk in gebruik.

Na de Tweede wereldoorlog werd de school uitgebreid met een Gymnasium, en kreeg het de huidige naam: “Dr. Mollerlyceum”. Ook meisjes konden nu in het nieuwe schoolgebouw terecht. Eerder was dit niet het geval. Van de school is veel voor oorlogsarchiefmateriaal bewaard gebleven. Dit is zeer uitzonderlijk want bij andere OMO-scholen in Noord-Brabant komt dit minder vaak voor.

Op woensdag 31 januari zullen Frank Looijeen, directeur van het Mollerlyceum en Wim Reijnders, directeur van het West-Brabants Archief de schenkingsovereenkomst tekenen. Dit wordt gedaan onder toeziend oog van Jan Kalker, inventarisator van het archief.