Bergen op Zoom

Monumentbewoners gezocht voor Kunsten in de Monumenten

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De Werkgroep Kunsten in de monumenten en de gemeente Bergen op Zoom vragen particuliere monumentbewoners hun panden open te stellen voor Kunsten in de monumenten tijdens de Open monumentendagen op 10 en 11 september.

Het tweede weekend van september wordt landelijk de Open Monumentendag georganiseerd. Het thema dit jaar is ‘ Iconen & Symbolen’. Bergen op Zoom doet voor de 30e keer mee met de Open Monumentendagen, dat ‘Kunsten in de Monumenten’ heet. Monumenten staan centraal tijdens dit weekend.

Hoe meer monumentale panden tijdens dit weekend  hun deuren openen, hoe beter. De werkgroep Kunsten in de Monumenten en de gemeente vragen daarom bewoners van monumentale panden of zij hun pand tijdens dat weekend willen openstellen voor publiek. Als eigenaar of bewoner kent men het pand als geen ander. Men kent de details en de verhalen. De gemeente zou het dan ook erg op prijs stellen als monumentbewoners hun pand tijdens dat weekend willen openstellen voor publiek.

Vindt u het leuk om met uw pand onderdeel uit te maken van Kunsten in de Monumenten?Meldt u zich dan aan via [email protected]. Wilt u meer informatie over kunsten in de monumenten? Kijk dan op www.kunstenindemonumenten.nl voor het meest actuele programma.