Roosendaal

Mooi Was Die Tijd Festival in Vrouwenhofpark Roosendaal: ‘De polonaise wordt massaal ingezet’

De bezoekers van het Mooi Was Die Tijd Festival genoten vorige editie zichtbaar van het levenslied

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Met grote namen als Corry Konings, Sieneke, Stef Ekkel, Anita & Ed en Jacques Herb biedt het Mooi Was Die Tijd Festival ook dit jaar het levenslied weer een podium in het Vrouwenhofpark in Roosendaal. “Mensen maken er een enorm meezingfeest van.” Een dag later treden diverse tributebands op tijdens Blommenkinders.

Voorzitter Peter Uytdehage biecht op dat hij zelf geen levensliedjes luistert. Ondanks dat zet hij het genre graag in de spotlight. “De coryfeeën komen uit deze regio en hebben het levenslied groot gemaakt.”

Stiekem is hij wel nieuwsgierig naar de Roosendaalse Raymon Hermans (28), bekend van zijn platinasingle M’n favoriet. “Mijn twee dochters zijn helemaal wild van hem.”

Gezellig sfeertje

Vorig jaar liep het levensliedfestival nog enigszins in het water, doordat er veel regen viel. Het publiek was beperkt, maar zette – gehuld in poncho’s – toch een gezellig sfeertje weg. “Mensen maakten er een enorm meezingfeest van. De polonaise werd massaal ingezet.”

“Mooi was die Tijd kent veel gezelligheid, maar qua muziek gaat mijn hart meer uit naar Blommenkinders,” vervolgt de voorzitter. Dat festival wordt een dag later georganiseerd, op dezelfde locatie. “Het is een festival met een totaal ander genre.”

Tributebands

Tijdens Blommenkinders treden negentien bands op, verspreid over vier podia. “We hebben één van de beste Queen tributebands van Europa gestrikt.” Daarnaast zijn er tributebands van Bruce Springsteen, Pearl Jam, The Who, Mumford and Sons, Guns N’ Roses en Jimi Hendrix te zien. Daarnaast wordt er deze editie een apart festivalterrein ingericht, met een aantal bluesbands.

De biertjes kosten slechts twee euro vijftig, dus Uytdehage verwacht dat er twee enorme feesten gevierd gaan worden op 23 en 24 juli. “Mijn hart gaat sneller kloppen als ik zie dat het publiek plezier heeft.”

Kaarten zijn te koop via mooiwasdietijdfestival.nl.