Roosendaal

Mosselfeest Rotaryclub levert 5.000 euro op voor De Zonnebloem

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Rotaryclub Roosendaal heeft zondag een cheque van 5.000 euro overhandigd aan De Zonnebloem. Het was de opbrengst van het vierde Rotary Mosselfeest. De Roosendaalse afdelingen van De Zonnebloem gaan het geld gebruiken voor rolstoelbussen, zodat ouderen en zieken mee kunnen op uitstapjes.

Door: Bianca van Vugt

Er ging zondag maar liefst 200 kilo mosselen op. De leden van Rotaryclub Roosendaal lieten het zich goed smaken. “Een legertje hobbykoks, vrijetijds-obers en een gigantische opruimploeg.” Dat was volgens de club nodig om het mosselfeest te laten slagen. De mossels werden geserveerd in de tuin van het Tongerlohuys en schouwburg De Kring.

Veilig mosselen eten

Het mosselfeest moest natuurlijk wel voldoen aan de coronamaatregelen. “Het was de eerste grote manifestatie in de schouwburg, sinds de uitbraak van corona,” aldus de Rotaryclub Roosendaal. “Bovendien was in de kleine zaal de eerste voorstelling van het nieuwe seizoen van Jazz 750. Tal van maatregelen waren genomen om de veiligheid van de medewerkers en natuurlijk vooral van de gasten – onder wie burgemeester Han van Midden en zijn gezin – te waarborgen,” aldus Rotaryclub Roosendaal.

De Zonnebloem is “verguld” met gift

Lenny Schot van De Zonnebloem nam de cheque van 5.000 euro tevreden aan. “Budgettair is De Zonnebloem afhankelijk van donaties en de opbrengst van lotenverkoop. Aan deelnemers aan activiteiten wordt een minimale bijdrage gevraagd. Extra inkomsten zijn dus altijd welkom en daarom zijn we verguld met de keuze van het goede doel van Rotaryclub Roosendaal dit jaar.”

Geld gaat naar rolstoelbussen

De Zonnebloem organiseert activiteiten, uitjes en evenementen voor mensen met een lichamelijke beperking. Dat kunnen mensen zijn met een ziekte of handicap, maar ook ouderen die niet makkelijk meer bewegen. De Zonnebloem weet al waarvoor ze het geld van Rotaryclub Roosendaal gaat gebruiken. De 6 afdelingen van De Zonnebloem in Roosendaal gaan bussen met rolstoelvoorzieningen regelen. Die bussen kunnen gebruikt worden bij uitstapjes.