Bergen op Zoom

Motto Bergse Vastenavend 2024: Ziede z’ok vliege?!

Afbeelding: Stichting Vastenavend

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De traditionele convocatie, waarbij de boeren van de Stichting Vastenavend het motto gepresenteerd krijgen, vond dit jaar plaats op zaterdag 4 november. Het is de bedoeling dat de vierders van het Bergse leutfeest ze dit jaar zien vliegen.

De leden van de Bergse leutclub waren dit jaar uitgenodigd om naar de Waterschans te komen, zogenaamd voor het televisieprogramma ‘Ter land, ter zeep en in de lucht’. Aan het eind van die middag werd het motto gepresenteerd met onderstaande Bergse tekst.

’t Leve lijket tegeswòòrdeg vliegesvlug verbij te trekke. Voor dagget wit kekte allééneg mar trug op lang vervloge tij’e. Mar da gaan me nie doen! Neeje, me trekke d’r van’t jaar op uit as ’n deurgedraaide prepeller of as ’n dweil op ’n vliegend tepijt! Evekes gin ‘doe mar normaal, dan doede al gek genogt’, mar: ‘’t ken van’t jaar nie op mette gekkeg’eid!’ En amme da d’ammaal doen, is da as vaneiges normaal! Blef kommende Vastenavend mè d’allebei oew bééne n’op de grond, mar wel sewijle mè d’oew kop in de wolleke! Elleke Krab et dees jaar ’n vliegbrevèt om ’s uitgebreid, nie te schielek en zonder zurrege de Vastenavend aan te vliege! Ja, kommend jaar zulde éél dikkels de gevleugelde woorde n’ore:

ZIEDE Z’OK VLIEGE?!