Bergen op Zoom

MS Mode vraagt faillissement aan

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Kledingwinkel MS Mode heeft faillissement aangevraagd. De curatoren hebben dit donderdag bekend gemaakt. De winkelketen vroeg begin augustus al uitstel van betaling aan. Ook in Bergen op Zoom en Roosendaal zijn er vestigingen van MS Mode.

De winkelketen valt onder het concern van Roland Kahn. Hij is oprichter van onder meer CoolCat. MS Mode heeft 130 winkels in Nederland en heeft 660 mensen in dienst.

De directie van de keten was al enige tijd in gesprek met overnamekandidaten, maar dit heeft niets opgeleverd. MS Mode zou volgens het blad Quote al enige tijd een uitstelregeling hebben lopen met de Rabobank. Zij stelde een lening ter beschikking van een slordige 35 miljoen euro.

MS Mode werd in 1964 opgericht als de Mantelspecialist, een winkel voor damesmantels. Later werd de naam afgekort naar MS en richt de keten zich op vrouwen met een maatje meer.

De zachte winter van dit jaar zorgde ervoor dat MS Mode met grote restanten van de collectie bleef zitten. MS Mode kon de tegenvallende resultaten niet opvangen.