Hoogerheide

Munckhof nieuwe vervoerder voor leerlingen in Woensdrecht

Foto: VNG

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Munckhof Regie is door de gemeente Woensdrecht aangewezen als nieuwe vervoerder voor leerlingen. Voor de kinderen en ouders verandert er weinig. De chauffeurs en de routes blijven bijna overval hetzelfde.

Leerlingenvervoer is speciaal voor kinderen met een lichamelijke, zintuigelijke of verstandelijke beperking die niet zelfstandig en niet onder begeleiding van huis naar school kunnen reizen. Het gaat om scholen waarbij de afstand van huis naar school meer dan 6 kilometer bedraagt. Dit geldt voor zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs. In Woensdrecht maken zo’n 100 kinderen gebruik van leerlingenvervoer.

Wethouder Lars van der Beek is blij dat er een nieuwe vervoerder is die alles zoveel mogelijk hetzelfde wil houden voor de kinderen en hun ouders. “Deze kinderen hebben baat bij een vaste routine en de vertrouwde chauffeurs. Dit was ook een belangrijke eis in de aanbesteding.”

Duurzaam vervoer

In principe is het leerlingenvervoer voor drie jaar in handen van Munckhof Regie. Het contract gaat in per 1 januari 2020. Van der Beek: “We hebben een verantwoordelijkheid om vervoer te regelen voor deze doelgroep en ook op het gebied van duurzaamheid moeten we mee met de tijd. Zero emissie was een eis in de aanbesteding. Munckhof scoorde daar goed op. Deze organisatie is al langer bezig om duurzaam vervoer te kunnen realiseren.”