Roosendaal

Museum Tongerlohuys in Roosendaal gaat 2 juni weer open

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Museum Tongerlohuys in Roosendaal gaat vanaf dinsdag 2 juni weer open. Vanwege de coronamaatregelen vraagt het museum wel of je vooraf wilt reserveren. Tongerlohuys gaat werken in tijdsblokken om niet te veel bezoekers tegelijk binnen te hebben.

Het museum Tongerlohuys is blij dat de deuren weer open mogen voor publiek. “Wat is het fijn om te kunnen zeggen: vanaf dinsdag 2 juni bent u weer van harte welkom in ons museum!,” laat het museum weten. Het museum benadrukt dat de richtlijnen van het RIVM natuurlijk wel gewoon gelden. “Daarom hebben we de nodige maatregelen genomen en vragen we uw medewerking en begrip.”

Tongerlohuys heeft er voor gekozen de middagen op te delen in 3 blokken. Bezoekers kunnen vooraf 1 van die blokken reserveren als aankomsttijd. Op die manier wil het museum het bezoekersaantal beter spreiden over de middag. Hoe lang je daarna blijft, maakt niet uit. “Wij hanteren geen eindtijden,” aldus Tongerlohuys. De tijdsblokken zijn van 13.30-14.00 uur, van 14.15-14.45 uur en van 15.00-15.30 uur.

Reserveren moet nu nog telefonisch, maar binnenkort kan het ook via de website van het Tongerlohuys. Je kunt hiervoor bellen met 0165-55.55.55. Het museum is bereikbaar op de openingstijden. En dat is van dinsdag tot en met zondag van 13.30 uur tot 17.00 uur. Tongerlohuys vraagt of bezoekers zich ook willen houden aan de RIVM-regels. En om niet te komen als je tot een risicogroep behoort of als je verkoudheidsklachten of koorts hebt.