Bergen op Zoom

Musical Evita luistert 70-jarig bestaan BOV op

De repetities voor Evita. Foto Corné de Weert

Herbert Kats Herbert Kats

Een iconische musical die past bij een bijzonder jaar. Zo typeert Stichting BOV de productie Evita, die het 70-jarige bestaan van het Bergse gezelschap gaat opluisteren.

De première is op 15 maart in theater De Maagd in Bergen op Zoom. Na het succes van de komische Broadway-productie The Addams Family afgelopen jaar waagt de BOV zich opnieuw aan een pittige klus: een voorstelling waarbij nagenoeg alle teksten worden gezongen. Het gezelschap speelt het drama rond de Argentijnse first lady zeven keer in het Bergse theater.

Marleen de Witte en Jos Groffen spelen de rollen van Eva Péron en Ché op 15, 21 en 23 maart. Op 16, 20, 22 en 24 maart nemen Marit van Reijen en Albert-Jan Verhees die voor hun rekening. Meer over de volledige cast op: https://www.stichtingbov.nl/producties/2024-evita/

De keuze voor de nieuwe productie is als vanouds gemaakt door het artistiek team (Niels Jacobs – artistiek leider/regisseur; Thijs van Gurp – muzikaal leider en Marleen de Vries – choreografe) in samenspraak met het bestuur van de stichting. Samen kijken ze onder meer naar de artistieke uitdaging en de vraag of de musical bij een zo groot ensemble past.

Historische context

De BOV brengt een rauwe bewerking van de musical met veel aandacht voor de historische context van dit waargebeurde verhaal. Een groot live orkest ondersteunt de meeslepende muziek van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice.

Het wereldwijd bekende verhaal schildert het leven van Eva Duarte. Een jonge, ambitieuze vrouw, die het van tweederangs actrice tot machtigste vrouw van Argentinië schopt. Geliefd door het volk, gehaat door de elite. Nog altijd een omstreden persoonlijkheid.

Young BOV

Young BOV – de juniorclub van de stichting – staat overigens in maart (19 en 23) ook met twee voorstellingen in De Maagd. Zij spelen -treffend- hun eigen familie-musicalshow: Viva Los Musicales. Daarbij maakt Young BOV gebruik van het decor van de BOV.

Young BOV, gestart in 2022, is bedoeld om jong musicaltalent tussen 11 en 18 jaar de kans te geven om op een hoger niveau en met deskundige artistieke begeleiding een musicalproductie neer te zetten.

Meer informatie: https://www.stichtingbov.nl/young-bov-viva-los-musicales/

Kaarten voor beide producties via de website van theater De Maagd.