Roosendaal

Muurschildering in Roosendaal moet voor meer veiligheid zorgen

Redactie Redactie

Kunstenaars Benjamin Scheltema en Bob Martens hebben ervoor gezorgd dat de turfvaart weer tot leven komt in Roosendaal. Zij hebben de onderdoorgang aan de Diamantdijk beschilderd met een eigentijdse versie van de turfvaart.

 

 

 

 

Dit gebeurde op initiatief van buurtvereniging DesDia, zij willen graag dat de buurt wat veiliger en frisser wordt. De onderdoorgang die de Diamantdijk verbindt met de Staaltjes, het oudste cultuurhistorisch monument van Roosendaal, is voorzien van twee muurschilderingen. Die van Benjamin Scheltema is een abstracte weergave van de turfvaart. Bob Martens heeft gekozen voor een grafische weergave.

Kleur in de buurt

Om de buurt wat meer kleur te geven kwamen Marie-José Schepers en Marie-Louise Suijkerbuijk van DesDia op het idee om de onderdoorgang te schilderen. Ze hopen dat de schilderingen ook wat meer mensen trekt omdat het op een bijzondere wijze de turfvaart, die Roosendaal groot heeft gemaakt, weergeeft. Naast de muurschilderingen is er meer verlichting aangebracht in het groen en de inwoners gaan zelf aan de slag met de leefbaarheid en veiligheid in de wijk.