Roosendaal

Muziek, kunst en dans tijdens Leerlingen Cultuur Dag

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Met een verkoelend drankje op het terras naar jong muzikaal talent luisteren. Het kon zaterdagmiddag op het Tongerloplein in Roosendaal. T’plein hield daar een minifestival onder de noemer Leerlingen Cultuur Dag. Naast muziek was er dit jaar ook ruim baan voor kunst en dans.

Het thema van het evenement op het cultuurplein was ‘Selfie’s & Alter ego’. Een thema dat tot de verbeelding spreekt in deze tijd waarbij meer mensen mét dan zonder smartphone in de weer zijn. Op drie verschillende podia werden optredens verzorgd door leerlingen en ook waren diverse kunstprojecten te zien. Naast het buitenpodium werd gebruik gemaakt van podia in de Moriaan, de foyer van de C-Cinema bioscoop en het Tongerlohuys.

Er waren onder meer muzikale optredens door leerlingen van de Gildezonen, Norbertus/Gertrudis (popband Van de Kaart), kinderkoor Martine vd Kar en de Youngband van Muziekvereniging Roosendaal. Leerlingen van Het Dansatelier presenteren een ‘Selfie’ dans in de foyer van de bioscoop. De middag werd afgesloten met een stevige performance van het trap/hiphop duo Knipoog.

In en om het Museum Tongerlohuys was beeldende kunst te zien, gemaakt door leerlingen van het JTC. Zij hebben ook levensgrote letters gemaakt die gebruikt worden in het balletstuk van Het Dansatelier. De middag werd georagniseerd door T’Plein en gepresenteerd door Lukas Broos.