Roosendaal

Muziekgezelschappen komen alsnog aan hun trekken tijdens Online Kapellenfestival

Maarten Elst Maarten Elst

Muziekcentrum Van Gorp in Roosendaal organiseert aankomend weekend het eerste online Kapellenfestival. Zestien muziekgezelschappen brengen op eigen wijze ‘Speul d’ok mee?’, gecomponeerd door Bart van Gorp. Degene met de beste inzending maakt kans op de hoofdprijs, namelijk een tegoedbon van de muziekwinkel ter waarde van 1.100 euro.

Door: Maarten Elst en Kimberley Mies
 
Het doel van de muziekwinkel is het aanmoedigen tot het maken van muziek in de corona periode. Het nummer ‘Speul d’ok mee?’ is gecomposeerd door Bart van Gorp. De muzikale gezelschappen kunnen het nummer hun eigen draai geven en deze inzenden. ,,We hebben de oproep gedaan aan carnavalsbandjes en blaaskappelen om het nummer op te nemen en hun eigen draai eraan te geven. Dit kan bijvoorbeeld doormiddel van het opnemen van een leuke videoclip of het bedenken van een eigen tekst”, zegt organisator Annika Ketelaar.

 

Motiveren tot musiceren

Aanvankelijk dacht Muziekwinkel Van Gorp vooral inzendingen van West-Brabantse muziekgezelschappen te krijgen, tot de mailbox vanuit alle windrichtingen overspoeld werd met inzendingen. ,,We hadden gedacht dat het vooral lokaal zou blijven, maar hebben uiteindelijk inzendingen gehad uit Zuid-Holland, Schiedam, Delft, Twente, Oost-Brabant en zelfs België”, vervolgt Ketelaar. 

 

Stemmen

Het festival is vanaf zaterdag 13 februari om 11:11 uur te bekijken op de website www.vangorp.nl. Daarnaast is het ook te bekijken op hun Facebook pagina en op YouTube. Vanaf dat moment kan er door de kijkers ook gestemd worden op hun favoriete inzending. De stembus sluit op dinsdag 16 februari om 11:11 uur ’s ochtends. Daarna kan er niet meer gestemd worden. 

 

Prijzen

Wie wint, ontvangt de hoofdprijs. Namelijk een tegoedbon van 1100 euro te besteden bij muziekcentrum van Gorp. Deze wordt door de online stemmers gekozen. Ook is er een creativiteitsprijs voor meest originele inzending. Dit is een van Gorp cadeaubon ter waarde van 550 euro. Deze wordt door een onafhankelijke jury gekozen. Er is ook nog een troostprijs voor de inzending die tweede is geworden bij de online stemming. Dit is een waardebon van van Gorp ter waarde van 275 euro. De prijsuitreiking vind plaats op dinsdag 16 februari om 3 uur ’s middags en is wederom te bekijken op www.vangorp.nl, hun Facebookpagina of op YouTube.